Ondernemend onderwijs is in de eerste plaats een kwestie van ‘gewoon doen’. De handen uit de mouwen steken in plaats van achterover leunen. De ambitie van Ondernemerslab is het stimuleren van dit type gedrag bij studenten en medewerkers vanuit nieuwsgierigheid, verbinding en inspiratie. Daarbij staat het aanwakkeren van talentontwikkeling en innovatie binnen en buiten de organisatie centraal.

Terug- en vooruitblik

“The Road Ahead” bevat een terug- en vooruitblik in de vorm van een strategie die is opgesteld op basis van de expertise van het team en de nieuwe strategische koers. Wij hebben voor onze ambities de input opgehaald bij docenten, studenten en strategische partners. Uit de gesprekken blijkt dat er binnen de organisatie waardering is voor de bestaande rol van Ondernemerslab als een onafhankelijke, ondersteunende dienstverlener die de samenwerking aangaat, meedenkt over en vooral ondersteunend en faciliterend is met betrekking tot ondernemend onderwijs.

Ontwikkeling

Tegelijkertijd vragen verschillende bewegingen binnen én buiten de organisatie om doorontwikkeling. Zoals een toename van het aantal ondernemende studenten, meer vraag naar expertise rondom ondernemend onderwijs en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven vinden naast vakkennis ondernemende skills belangrijk. Om dit te ondersteunen wil Ondernemerslab haar positie als expertisecentrum uitgebreider gaan inzetten. “Verrijk en ondersteun het bestaande onderwijs met jullie expertise over ondernemerschap”, is een veelgehoorde oproep van onderwijsteams en studenten.

Ambitie

De ambities en speerpunten geven concreet vorm en inhoud aan de strategische koers van ROC van Twente: verbindend & grensverleggend. Vanuit de houding ‘gewoon doen’ is het de ambitie van Ondernemerslab om een ondernemende bijdrage te leveren aan ROC van Twente en de regio Twente.

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This