O2LAB Twente

O2LAB hub Twente is een samenwerking tussen: ROC van Twente, MKB Twente en Saxion Centrum voor Ondernemerschap.
O2LAB hub Twente richt zich op het integreren van ondernemerschap (op basis van Entrecomp Framework) in het curriculum. Onder meer door te onderzoeken wat er in de verschillende opleidingen voor nodig is, door de inzet van ondernemerschapsambassadeurs en door een evaluatie instrument te ontwikkelen dat de effectiviteit van die ondernemerschapsonderwijs interventies kan meten.
Andere activiteiten zijn gericht op het versterken van betrokkenheid van ondernemers bij het onderwijs; ondernemers brengen actuele vraagstukken in en worden ingezet als mentoren en rolmodellen voor ondernemende studenten.
Ook verbetert het de start-up-ondersteuning door betere afstemming van bestaande practices van de partners en door te leren van elkaar.

O2LAB Agenda


 • vrijdag 14 april 2023 15:00 uur

  O2 Café over eCommerce met John Lin

  Al jaren timmert China hard aan de weg om te innoveren. Platformen zoals TikTok, WeChat en Alibaba zijn geïntegreerd in de Westerse samenleving en beïnvloeden de toekomst van onze retail. Wat betekent dit voor ons en welke lessen kunnen wij hieruit halen? John Lin (林镇宇), China eCommerce expert brengt al jaren de Westerse en Oosterse cultuur dichter bij elkaar met zijn inspirerende lezingen.
  Lees meer


 • maandag 8 mei 2023 uur

  Bedrijfsbezoek

  Voor ondernemende studenten van ROC van Twente en Saxion organiseren we een bedrijfsbezoek bij de 'Slimme Huizenfabriek' van de firma Plecht Vos.
  Lees meer

Studenten gaan ondernemen in Goor

Studenten gaan ondernemen in Goor

Studenten van De Waerdenborch en het ROC van Twente gaan in Goor ondernemen op het Weversplein. Dit onder de vlag van het Ondernemerslab ROC van Twente én het zogenoemde O2LAB dat staat voor, toegankelijker en beter ondernemerschap in het onderwijs.

Lees meer
Speeddating bij het First Dates Café

Speeddating bij het First Dates Café

Op Valentijnsdag organiseerde O2Lab Twente een speciaal evenement voor ondernemers en ondernemende studenten. Zij zijn uitgenodigd om naar het Heracles stadion te komen voor het First Dates Café. Beginnende ondernemers zijn in gesprek gegaan met oudere ondernemers om van elkaar te leren in de vorm van speeddates. Lees hier hoe dit is gegaan.

Lees meer
Aan de slag met EntreComp

Aan de slag met EntreComp

In de Handreiking Aan de slag met EntreComp in het onderwijs worden 15 ondernemerscompetenties (volgens EntreComp) op toegankelijke wijze beschreven. De auteurs zijn Thomas Lans (HAN) en Marco van Gelderen (VU).

Lees meer

O2 labs

7 regionale samenwerkingsverbanden tussen onderwijsinstellingen en ondernemers uit de regio krijgt vanuit het nationale O2LAB programma een financiële impuls en ondersteuning om hun ondernemerschapsonderwijs te versterken.

Pin It on Pinterest

Share This