De Sustainable Dragons’ Den 2024 is een feit! Wij kijken terug op een geslaagd evenement op 26 maart 2024 in Incubase in Enschede. Veel interesse en bevlogenheid, bij zowel het publiek als bij de pitchers en onze dragons. Na een interessante keynote speech van Hans Scholten van Energy Watch NL over duurzame innovatie, stonden er 6 finalisten op het podium, oog in oog met de dragons: Anouk Blum-den Heijer (Energiefonds Overijssel), Koen Olde Hanter (Projectdeveloper Circulariteit en Duurzaamheid bij Twente Board) en Jaap De Boer (Support Team Nieuwe energie Overijssel). Wat een verscheidenheid aan oplossingen en ideeën. Van sociale duurzame innovaties, het recyclen van zonnepanelen, tot het voorkomen van netcongestie: het kwam allemaal tijdens de 3 minuten durende pitches voorbij.

Applaus voor alle deelnemers: Sharebase, A.K.S-Fashion, Tomorrow Energies, Solar2Cycle, Gyrekinectics en Space Accountants voor hun inspirerende pitches. En stuk voor stuk mooie mooie plannen die de wereld er op hun manier wat beter, duurzamer en mooier uit laten zien.

Op de foto: Anouska Kars. Haar bedrijfsidee: een kledinglijn op maat voor mensen die te maken hebben met lichamelijke beperkingen of handicaps. Heb je ooit stilgestaan bij de uitdagingen waar mensen met een handicap mee te maken krijgen als het gaat om kleding? Anouska begrijpt dat elk individu uniek is en zijn eigen behoeften heeft. Daarom richt zij zich erop hen te helpen bij het vinden van kleding die niet alleen comfortabel is, maar ook stijlvol en functioneel. Of het nu gaat om aangepaste sluitingen, aangepaste pasvormen of aangepaste materialen, zij bedenkt kledingstukken op maat die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van mensen met een handicap of fysieke beperking. Anouska gelooft dat mode geen beperkingen kent!

Fantastisch idee, heel goed over het voetlicht gebracht, daar waren jury en publiek het unaniem over eens. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. De eerste prijs ging naar Solar 2 Cycle.

Juryvoorzitter Anouk Blum verwoordde het treffend: “Als jury hadden we een lastige klus te klaren: we waren positief verrast over de pitchers! Het waren stuk voor stuk erg leuke en relevante presentaties, met veel enthousiasme gehouden. Erg goed en mooi om te mogen zien. Allemaal winnaars! Uiteindelijk hebben we de keuze voor dé winnaar gebaseerd op de elementen Team, Markt, Innovatie en Impact. Hierop afgewogen hebben we gekozen voor Solar2Cycle: zij bieden met hun (recycling) oplossing voor zonnepanelen een zeer relevante oplossing voor een wereldwijd probleem. Hiermee wordt het gebruik van zonnepanelen ook écht circulair en daarmee wordt ook een argument weggenomen om de verduurzaming verder te versnellen.”

 

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This