In het Ondernemerslab Twente kunnen studenten en medewerkers van ROC van Twente experimenteren met ondernemerschap. Wij stimuleren een ondernemende houding en ondernemend gedrag en begeleiden en adviseren bij (startend) ondernemerschap. Die begeleiding wordt gedaan door eigen docenten en door professionals en coaches uit verschillende branches van het bedrijfsleven en de overheid.

Wat wij doen: een overzicht:

  • Coachen van studenten op het vlak van ondernemendheid en ondernemerschap. Bij Ondernemerslab werken specialisten op het gebied van o.a. marktanalyses, marketing en communicatie, financiën, strategie en sales, onderwijsontwikkeling- en implementatie op het vlak van ondernemendheid/ondernemerschap en persoonlijke (transformationele) coaching.
  • Aanjagen en faciliteren van netwerken waar (student) ondernemers elkaar ontmoeten en ondersteunen, zoals Startup Café, Business Boost, B-COS Businessclub, Vakman ondernemer, etc.
  • Advisering en praktische ondersteuning van docenten, begeleiders en leidinggevenden van de beroepsopleidingen met betrekking tot ondernemerschapsonderwijs in brede zin evenals de integratie ervan met regulier onderwijs.
  • Professionalisering van leidinggevend en onderwijsgevend personeel in het kader van ondernemendheid en ondernemerschap.
  • Vanuit het netwerk verwijzingen naar externe specialisten met betrekking tot alle facetten van ondernemerschap en ondernemend onderwijs.
  • Samenwerkingspartner intern met diverse dienstverleners zoals Toptraject, Hub, Sportbureau, BuroC, Skills Heroes, Meiden in de techniek, Loopbaancoaches, etc.
  • Intermediair tussen ROC van Twente en externe partners, zoals overige onderwijsinstellingen, Twentse gemeenten, ROZ, Provincie Overijssel en andere samenwerkingsverbanden zoals MKB-Twente en O2lab Twente.

maak kennis met het ondernemerslab

Pin It on Pinterest

Share This