Op 8 november 2023 participeerde Ondernemerslab Twente in het landelijk O2lab Event. We zijn samen met Saxion Centrum voor Ondernemerschap en MKB Twente partner van dit mooie initiatief. Het was een inspirerende dag waarbij we stil hebben gestaan bij meer, toegankelijker en beter ondernemerschap in het onderwijs. O2 staat voor Ondernemerschap en Onderwijs én voor Ondernemerschap en Ondernemendheid.

Ondernemende mindset

De samenleving vraagt steeds meer om een ondernemende mindset en vaardigheden bij ondernemers, werknemers en jongeren. Ondernemende mensen nemen namelijk sneller zelf de leiding over hun werk en loopbaan. Zij zien kansen, pakken nieuwe ideeën op en weten zo waarde voor zichzelf en anderen te creëren. Door meer samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven kan dit bereikt worden.

Dat was ook het onderwerp van een panelgesprek tussen Feite Hofman (OCW), Tjerk Opmeer (EZK), Doekle Terpstra (Techniek Nederland), Mirjam Van Praag (Vrije Universiteit) en Jacques van den Broek (Comité voor ondernemerschap) Centrale vraag: waar er kansen liggen voor toekomstig ondernemerschapsonderwijs. Ze tekenden samen het onderwijsmanifest waarin staat dat ondernemerschapsonderwijs hét startpunt is voor groei, innovatie en waardecreatie.

Wat is mijn drive?

Naast vele andere workshops hebben we een inspirerende presentatie gekregen van Loes Gast over haar onderzoek. Elke student(ondernemer) zou zich moeten afvragen: “Wat vind ik belangrijk en waar wil ik aan bijdragen”. Geen onmogelijke doelen met onbereikbare impact, maar blijf dicht bij jezelf en begin klein vanuit je eigen waarden en overtuigingen.

Jeroen Fredriks, Frans M. Donders, Jorick Houtkamp, Nicoline Breed en Clemens Staal: dank voor het mooie programma en goede organisatie!

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This