Jan Groothuis en Willem Habers van het Ondernemerslab hebben op 4 Oktober 2021 het ICE Model gepresenteerd aan de docenten van de Week van de Duurzaamheid.

Acht collega’s van MBO College Commercie & Ondernemen gaan komende week studenten helpen een vraagstelling van DE (Douwe Egberts) aan te pakken via de ICE methodiek. Dit doen ze in het kader van de Week van de Duurzaamheid onder leiding van Huus Erdogan en Pleuni Kalenkamp. Willem en Jan steunen daarbij en hebben uitleg gegeven over deze methodiek.

Weer een ondernemende samenwerking tussen  Ondernemerslab en onderwijs!

ICE model

Bij het ICE model is het belangrijk dat je met de juiste mindset nadenkt over dingen. Je zegt niet “ja maar…” het is “ja, en…”. Maar is een woord dat nienand wilt horen zoals Jan zei: “een verboden woord”.

Het ICE model staat voor Innovation, Creativity en Entrepeneurship.

Waaien en trechteren

Mensen die proberen problemen op te lossen of die zoeken naar nieuwe ideeën, passen twee duidelijk te onderscheiden manieren van denken toe: creatief denken en kritisch denken. Ze divergeren en convergeren, ze waaieren en trechteren. Bij creatief denken kom je met veel mogelijkheden en spring je snel van het ene idee naar het andere. Bij kritisch denken daarentegen sorteer en selecteer je ideeën en zoek je bewust naar waardevolle ideeën. Wanneer je bij het denkproces gebruik maakt van post-its is divergeren simpel gesteld het toevoegen van blaadjes en convergeren het weglaten of kiezen ervan. De combinatie van deze twee manieren van denken noemen we inventief denken.Trechter 0.05L 50mm -Pressol- €1.50 - Mercurius Tools

close

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This