Op 19 april is het de landelijke dag tegen pesten. Dit is een dag waarop er extra aandacht wordt geschonken aan het voorkomen van pesten in Nederland. Het komt namelijk nog dagelijks voor op plekken zoals basisscholen en middelbare scholen. Dit is uiteraard een groot probleem voor kinderen/jongeren.

Hoe kun je nou als ondernemer met je bedrijf ervoor zorgen dat je aandacht besteedt aan het veelvoorkomende pestgedrag? In dit artikel lees je wat je kunt doen.

Zorg dat je research doet

Voordat je andere mensen kunt informeren, is het om te beginnen belangrijk om zelf zoveel mogelijk research te doen. Zorg dat je weet over de verschillende manieren van deze pesterijen. Zoek daarnaast ook informatie over de impact dat pesten kan hebben op de slachtoffers hiervan. Uiteraard is het ook belangrijk om op te zoeken hoe je dit gedrag kunt voorkomen zodat dit minder gebeurt.

Organiseer een speciaal evenement

Wat ook mogelijk is, is om een evenement namens jouw bedrijf te organiseren om dit onderwerp bekender te maken onder mensen. Dit kan zijn via anti-pest workshops, of een openbaar event waarbij je aandacht vraagt van zoveel mogelijk mensen. Op deze manier kun je wellicht veel geïnteresseerden naar dit onderwerp, maar ook naar jouw bedrijf sturen.

Wat je ook kunt doen is een campagne beginnen om aandacht te vragen. Dit kan via social media, posters, petities etc.

 

Gebruik social media 

Social media het perfecte hulpmiddel om awareness te verspreiden over de landelijke dag tegen pesten, vooral ook bij het hebben van je eigen bedrijf. Als je via je social media kanalen informatie verspreidt over wat deze dag precies inhoudt, dan spoort dit mensen aan om dit te lezen en zelf ook research te doen naar het belang van deze dag.

Je kunt bijvoorbeeld een folder of een poster maken met de belangrijkste informatie over de landelijke dag tegen pesten. Wat je ook kunt doen, is een tijdelijke samenwerking stellen met een anti-pest campagne. Een andere manier kan zijn om een video te delen met het belang van deze dag en hierin vragen aan de kijkers/ouders om op te letten of dit pestgedrag voorkomt in de leefomgeving van hun kinderen.

Natuurlijk is het belangrijk om dat dagelijks te doen, en niet alleen op de dag tegen pesten. Pesten stopt niet vanzelf. Het begint bij jezelf ervan bewustzijn dat pesten nog altijd vaak voorkomt, en erbij stilstaat hoe dit zoveel mogelijk voorkomen kunt worden.

 

 

 

 

 

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This