Ben je tussen de 15 en 23 jaar? En vind jij het leuk om kleding te ontwerpen, websites te bouwen of evenementen te organiseren? Of heb je een andere leuke hobby? Maak er komende zomer echt werk van! Doe mee aan ZomerOndernemer en je start deze zomer je eigen bedrijf. Je krijgt begeleiding van professionele trainers en komt over de vloer bij ervaren ondernemers. Deelname is kosteloos. Sterker nog, je ontvangt zelfs een startkapitaaltje.

Wat bieden wij jou?

Een driedaagse training

 • Professionele trainers die je begeleiden bij de start van je onderneming
 • Een netwerk van ondernemers
 • Verzekering tegen arbeidsongevallen en aansprakelijkheid
 • Een startkapitaal tussen de €100,- en €200,-
 • Terugkombijeenkomsten met workshops en rondleidingen bij ervaren ondernemers en bekende organisaties.
 • Financiële check van je administratie door de Belastingdienst

Een feestelijke kick out waarbij je jouw bedrijf presenteert voor een groot publiek


Hoe werkt het?

 1. Meld je aan via het aanmeldingsformulier op zomerondernemer.nl. De aanmelding is geopend tot 1 juli 2018.
 2. Na het aanmelden neemt de regiocoördinator contact met je op om een intakegesprek met je in te plannen. Tijdens dit gesprek bespreken we je bedrijfsidee. Ter voorbereiding op het gesprek vul je een mini-ondernemingsplan in.
 3. In juni 2018 wordt er een selectie gemaakt uit de aanmeldingen n.a.v. de intakegesprekken. Hierbij kijken we naar je bedrijfsidee, motivatie en enthousiasme. In elke regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers.
 4. In de eerste week van de zomervakantie start het project met een driedaagse training. Tijdens deze dagen kom je alles te weten over ondernemen en werk je aan leuke opdrachten. Uiteraard komt ook je bedrijfsidee aan bod en ga je aan de slag met een ondernemingsplan.
 5. Na de driedaagse training ga je in je eigen tijd aan de slag met je bedrijf. Daarnaast vinden er elke week terugkombijeenkomsten plaats. Tijdens deze middagen ben je te gast bij ervaren ondernemers en bekende organisaties. Je krijgt ook workshops van o.a. de Belastingdienst, de Rabobank en de Kamer van Koophandel.
 6. In de laatste week van het project heb je een afspraak met de Belastingdienst of een accountantskantoor, zodat zij de eindafrekening van je bedrijf kunnen controleren. Het bedrijf met de beste eindafrekening wint een prijs.
 7. Aan het einde van de vakantie sluiten we het project af met een feestelijke kick-out waarbij je jouw bedrijf middels een stand presenteert voor een groot publiek. Tevens wordt er in elke regio een winnaar bekendgemaakt.
 8. De regionale winnaars nemen deel aan de landelijke finale en strijden om de titel ‘Beste ZomerOndernemer 2018’!

Doe je mee?

Het enige wat je nodig hebt is een bedrijfsidee en motivatie. Heb je al een vakantie geboekt? Dat geeft niet! Je mag namelijk maximaal twee terugkombijeenkomsten missen. Voor meer informatie kijk op www.zomerondernemer.nl.

Pin It on Pinterest

Share This