Studiedag SOC:

Ondernemerschap

     …maar dan anders…

 

Studiedag SOC:

Ondernemerschap… maar dan anders…

 

28 november 2019, Grolsch Veste Enschede

Een ondernemende studiedag voor medewerkers van het MBO College voor Sport, Onderwijs & Cultuur van ROC van Twente.

Een dag in het teken van inspiratievol, hands-on en actief met elkaar bezig zijn met jouw eigen ondernemendheid, ondernemend gedrag en ondernemerschap. 

Ondernemerschap…

Je kunt jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel om een onderneming te starten…
Maar echt ondernemerschap is véél meer dan dat. Je kunt namelijk je hele leven in loondienst zijn bij een organisatie, en tóch heel erg ondernemend zijn!

Ondernemerschap is namelijk een “state of mind” waarbij jij ondernemend gedrag vertoont. We hebben het dan over creativiteit, innovatie, het doorbreken van bestaande patronen, jezelf kwetsbaar opstellen, durf en lef tonen, jezelf uitdagen, uit je comfortzone treden, het onbekende aangaan!

Donderdagmiddag 28 november 2019 heeft het ondernemende MBO College voor Sport, Onderwijs & Cultuur zelf ervaren hoe we nóg ondernemender kunnen worden!

Workshops

Deelnemers werden willekeurig ingedeeld in de workshops zodat er een mooie mix van deelnemers per workshop ontstond. De onzekerheid en onduidelijkheid die dat met zich meebrengt… hoort ook bij ondernemerschap.

Op het einde van elke workshop is input verzameld wat de deelnemers geleerd hebben tijdens die workshop. Tijdens de plenaire afsluiting zijn de resultaten door de deelnemers gepresenteerd aan de gehele groep.

Lego Serious Play

LEGO… maar dan anders…

Wat is ondernemend gedrag nou eigenlijk? En welk ondernemend gedrag verwachten docenten van hun studenten? En als docenten dat verwachten van hun studenten…. wat betekent dat dan voor hen zelf als docenten?

In deze workshop gaat het om inzicht in jezelf en elkaar, laten zien waar je voor staat, een open mindset en jezelf kwetsbaar durven opstellen.

Break Your Pattern

Hoe komt het dat je onder de douche de beste ideeën krijgt? Waarom schieten mensen in de weerstand bij verandering? En hoe komt het dat Victor Mids je gedachten kan lezen? Het heeft allemaal te maken met patronen in onze manier van denken. In deze workshop gaan we op zoek naar de valkuilen in ons denken en ontdekken we hoe patronen ons vaak onbewust beïnvloeden.

Open Your Mind

Improvisatietheater maar dan anders…

Deze workshop gaat over openstaan voor ideeën én samenwerken aan deze ideeën. De beste innovatieve ideeën creëer je immers samen.

Op basis van improvisatietheater gaan de deelnemers aan de slag met verschillende oefeningen. Improvisatietheater is de theaterkunst waaruit vanuit het niets complete toneelstukken gemaakt kunnen worden. Een vorm waarbij teamwork en openstaan voor ideeën cruciaal is. Aan de hand van technieken en oefeningen uit de theatersport ga je aan de slag met het blokkeren en accepteren van ideeën.

Binnen ondernemerschap is het een kern van innovatie om tot een succesvol idee te komen. 

A Big Hairy Goal

Deze hands-on workshop laat je op een praktische manier kennis opdoen en ervarend leren!

We gaan uit van 5 thema’s in ondernemerschap:

  1. Choose “A big hairy goal” (werk of privé).
  2. Verbinding maken. Succes behaal je zelden alleen, je hebt er anderen bij nodig.
  3. Samenwerken = gebruik maken van ieders talent. Wat is jouw kracht? Wat is de kracht van anderen?
  4. Een idee is geen plan. Hoe ontwikkel je dus jouw idee naar een concreet plan?
  5. Doen is de beste manier van denken! 

Versimpelen

KAN HET SIMPELER?
Jazeker! Wij maken zaken vaak onnodig ingewikkeld. En als we dat zelf niet doen, doen anderen het wel voor ons. Voor je het weet is een mooi plan of project verandert in gedoe en raakt de vaart eruit.

“Versimpelen is speels en bloedserieus tegelijk. Het begint met de mindset dat eenvoudiger vaak beter is en eindigt met het makkelijker realiseren van projecten en dynamischer maken van organisaties.”

Playful Learning

Een voetbalwedstrijd van teams tegen elkaar…. maar dan anders…. Voetballers en goalkeepers van programmeerbare LEGO…

Deelnemers zullen er achter komen dat samenwerking, openstaan voor andere manieren van werken, creativiteit, gebruik van elkaars talenten zal helpen om succesvol te zijn. Laten dat nou net zaken zijn die ook bij ondernemerschap van belang zijn… Op een speelse manier inzichten opdoen en hands-on leren!

In Samenwerking met:

Pin It on Pinterest

Share This