Dit is een interview met de 20-jarige Robbin die van haar hobby haar werk heeft gemaakt en dat doet ze door het maken van haarwerken. Laura de Jong stelde Robbin een paar vragen, lees je mee?

Wie is Robbin Hekman?

Ik ben Robbin Hekman en ik ben 20 jaar oud. Ik ben eigen baas van een eenvrouwsbedrijf genaamd Hair Stories. Ik heb eerst de opleiding Pedagogisch medewerker gevolgd voor een jaar, maar dat was niets voor mij. Na deze opleiding heb ik een traject gevolgd voor een jaar en dit deed ik omdat ik nog leerplichtig was. Ik heb daarna de opleiding detailhandel gedaan de versnelde opleiding van 2 jaar. Deze opleiding heb ik afgerond in 2017.

Wil je wat vertellen over Hair Stories?

Ik ben 2 oktober dit jaar begonnen met Hair Stories. Ik had een klein tijdsbestek om dit op te zetten, omdat ik anders geen toegang meer kreeg tot dit pand. Ik ben hiermee begonnen, omdat het mijn hobby was sinds vroeger en het een gat in de markt is. Dit werk is ook iets wat niemand kan en dit is ook iets dat je zelf aan moet leren. Er zijn geen opleidingen en cursussen voor dit werk dus het is dan echt een reden dat je dit zelf moet kunnen. Er is geen enkel bedrijf dat het handgemaakt doet en ik ben de enige in Twente en misschien ben ik wel 1 van de weinige in Nederland.

Wat verkoop jij allemaal?

Ik verkoop Haarwerken (pruiken), extensions, lange paardenstaarten, haarstukken, toupetten (volume etc. voor de man). Alle haarwerken zijn ook low budget. Je kunt elk gewenst haarwerk samenstellen voor onder de € 1000,00 en alle haarwerken bestaan uit echt haar.

Hoe maak je de pruiken die je verkoopt?

Ik maak de pruiken op de naaimachine en met de hand. Later moet dit nog geverfd, geknipt en gestyld worden. Per pruik doe ik wel een maand over.

Hoe reageerde je omgeving dat je een eigen bedrijf wilde beginnen?

Heel goed. Ze wisten het al, maar niemand verwachte dat het zo snel gebeurde. Ik wou eerst sparen na school en dan een fulltimebaan beginnen, maar ik kreeg de kans hier om direct te beginnen. Dat heb ik dus ook gedaan. Ze waren ook heel enthousiast en ze wisten wat ik kon en ik wist wat ik kon, dus ik heb deze kans toen ook gepakt.

Wat voor soort klanten heb jij?

Verschilt heel erg. Ik heb mensen die echt ziek zijn met medische redenen. Ook heb ik mensen die mijn haarstukken dragen omdat zij het leuk vinden. Verder een oudere doelgroep van 60 jaar, maar ook van 12 jaar. Mijn doelgroep is heel breed. Ik heb ook veel buitenlandse klanten denk hierbij aan uit België, Duitsland en Engeland.

Wat is het mooiste wat je hebt meegemaakt?

Er was een meisje uit Engeland die kwam hier en had een ziekte genaamd Alopecia en door die ziekte krijg je haaruitval. Alles waar je haar hebt valt dan uit. Ze liep toevallig hier langs ze kwam hier om kleding te passen, want ik zit bij een ander winkel in. Ze begon toen te huilen van blijdschap. Het kan soms 10 jaar duren voordat al je haren uitvallen, maar het kan ook binnen een maand gebeuren. Ik heb toen voor haar speciaal een haarstuk zelf laten maken.

Wat vind je leuker het ondernemerschap of het vak zelf?

Het vak zelf vind ik leuker dan het ondernemerschap, omdat het ondernemerschap moeilijk is. Je bent dan wel je eigen baas enzovoort, maar het vak zelf is wat ik zelf heb gedaan het was dan ook mijn droom niet om baas te worden van een bedrijf, maar mijn droom in werkelijkheid te zetten van mijn hobby en hiermee mijn brood te verdienen.

Hoe kom je aan je klanten?

Ik kom aan mijn klanten via social media, aanloop wat ik heb van de winkel hiernaast, als ik buiten werk komen mensen weleens kijken wat ik doe en ik heb ook een modeshow in de straat gehad. Volgend jaar ga ik op de Military staan, dus verschillende promoties.

Hoe ben je in contact gekomen met Ondernemerslab?

Via school. Mijn school wist dat ik een eigen bedrijf ging beginnen en toen heeft Ondernemerslab contact met mij gezocht.

Wat heb je geleerd van Ondernemerslab?

Ze hebben mij informatiegegeven, maar ik had niet veel tijd, want ik had maar 4 weken om te beginnen en ging nog op vakantie dus ik kon er niet veel mee.

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?

Mijn grootste uitdaging was de hele opstart van de zaak. Ik keek over veel dingen heen waar ik later pas achter kwam en je denkt van oh ja dat moet ik nog doen. Ik heb ook een kleine winkel en dan moet je wel 50 dingen doen en ik vergeet daarvan 40 dingen. Dus dat vond ik wel een uitdaging.

Wat zijn de voor- en nadelen van het hebben van een eigen onderneming?

Voordelen: Je kan plannen wat je zelf wilt en je kan doen wat je zelf wilt. Je verdient ook je eigen geld, want je hebt geen uurloon meer. Als je zaak goed loopt verdien je ook meer dan een uurloon.

Nadelen: Je werkt heel veel. Ik ben hier meer dan 40 uur in de week en thuis werk ik ook veel. Je doet veel zelf en je hebt weinig vrije tijd. Je kan niet zeggen laat ik een dagje naar Amsterdam gaan en dan doe ik de winkel dicht. Zulke dingen gaan niet meer nu.

Hoe ziet jouw onderneming er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar wil ik een groter pand, maar ook personeel. Ik wil ook cursussen geven over hoe je haarstukken maakt, omdat er nog geen opleidingen ervoor zijn. In het algemeen gewoon groter en succesvoller worden. Voor mannen wil ik de haarwerken uitbreiden en wil een eigen lijn met shampoos en conditioner. Alle haarproducten zijn dan speciaal gericht op haarwerken

Heb je tips voor startende ondernemers?

Tips die ik jullie meegeef is hele goede leveranciers zoeken, want ik heb me daarin vergist. Ik had de verkeerde gekozen. Als je gaat zoeken naar goede leveranciers kan soms een jaar duren. Ik heb alles ook wel zelf uit de duim gezogen. Je moet ook veel bereid zijn en geen instelling hebben met ik blijf thuis. Ook aan veel denken zoals sociale media. Het is in het algemeen niet heel makkelijk zoals het lijkt en het kost altijd meer geld dan je denkt.

Pin It on Pinterest

Share This