De spanning spatte ervan af bij de examens van het keuzedeel Ondernemend Vakmanschap. Dit ROC-brede keuzedeel kan door alle studenten van het ROC gevolgd worden, en telt ook mee voor je diploma, ongeacht de opleiding die je volgt. Het examen bestond uit een theoretische toets en een pitch van je ondernemingsplan voor een vakkundige -en kritische- jury.

De studenten mochten op dinsdag 3 november eindelijk hun eigen ondernemingsplan gaan pitchen en presenteren op het ROC van Twente in Hengelo. Tien weken hebben de studenten hieraan kunnen werken onder leiding van docent Bartjan Groothengel. Daarbij werden steeds gastdocenten uitgenodigd en excursies georganiseerd. Van een paardencoaching in Manderveen tot een klankschalencursus in Reutum. In eerste instantie niet de eerste dingen waar je aan denkt bij ondernemen. Maar de studenten vertellen in hun presentatie dat zij er toch ontzettend veel van hebben geleerd. Ook op persoonlijk gebied.

In hun presentaties hebben de studenten laten zien hoe zij deze persoonlijke eigenschappen kunnen toepassen in hun onderneming. Zo zijn sommigen erachter gekomen dat ze enorm goed zijn in samenwerken, en anderen nemen liever de touwtjes in eigen handen. Maar niet alleen hun ontdekkingen in hun persoonlijkheid hebben ze kunnen presenteren. Ook hebben de studenten hun businessmodel canvas en hun financiële plan mogen presenteren aan juryleden uit het vakgebied.

close

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This