De Wemenstraat in het centrum van Hengelo werd donderdag 24 maart 2022 voor één dag omgetoverd tot MBO-straat. Claudio Bruggink, wethouder van Onderwijs in de gemeente Hengelo, Adnan Tekin, voorzitter van de MBO-raad, John van der Vegt, voorzitter van het College van Bestuur van het ROC van Twente en Lian Hees, MBO-ambassadeur van 2021 hebben om 11:45 uur tijdens de opening het straatnaambord van de MBO-straat onthuld. Studenten en ondernemers van het ROC van Twente konden hier laten zien wat zij onmisbaar vinden in de stad.

Waarom MBO-straat?

Louise Babel is Landelijk Ambassadeur mbo. Zij heeft als missie om te laten zien hoeveel mogelijkheden het mbo te bieden heeft. En dit voor allerlei groepen mensen. Mbo’ers zijn de basis van de samenleving. Daarom zijn ze onmisbaar. De diversiteit is heel groot, dus er is voor een ieder wat wils. De MBO-straat maakt in verschillende steden het mbo weer zichtbaar.

Ondernemingen

Er werden mbo-opleidingen gepromoot en mini ondernemingen verkochten onder andere hun producten. Ook ondernemingen vanuit de opleiding Vakman Ondernemer en het Ondernemerslab waren te vinden in de MBO-straat. De bakkersopleiding zorgden voor heerlijke versnaperingen en er werd muziek gemaakt door artiesten vanuit de Podiumacademie. Ook het zonnetje hielp mee aan een gezellige sfeer.

v.l.n.r.: Claudio Bruggnk, Adnan Tekin, John van der Vegt, Lian Hees

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This