Sanne Kroezen is boerendochter van Melkveebedrijf de Grote Kroeze,  waar Sanne zelf ijs maakt van de melk van de melkkoeien van haar ouders.
In dit interview lees je hoe ze hiermee begonnen is en wat haar passie is. 

Even voorstellen

”Ik ben Sanne Kroezen, ik ben 21 jaar. Samen met mijn ouders woon ik op Melkveebedrijf de Grote Kroeze.  Ons bedrijf bestaat uit ongeveer 100 melkkoeien en Fleckvieh koeien die van oorsprong uit Zuid-Duitsland of Oostenrijk komen”

”Op ons bedrijf geven wij veel rondleidingen en educatie voor scholen etc. Ik wilde zelf een toevoeging doen aan ons bedrijf door ijs te gaan maken van koeienmelk zodat je dit aan de burgers kunt geven. Wat er zo bijzonder is aan mijn ijs is dat hier geen toevoegingen in zitten”.  Zelf ben ik dochter van de Grote Kroeze, daarom heet mijn bedrijf ook Deerntje van de Grote Kroeze.

Elk ijs heeft een verhaal

”Voor mijn ijs gebruik ik pure grondstoffen waarbij ik een likeur of elixer aan toevoeg. Bij mij heeft elk ijs een verhaaltje, en ik verkoop tot nu toe de smaken Apfelstrudel, vanille, en ijs wat gemaakt is van hooi.

Mijn begin bij het Ondernemerslab

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan het Zone College in Almelo en heb ik mijn diploma Vakexpert Voeding en Technologie gehaald. Gedurende deze opleiding ben ik ook gestrand bij het ROC van Twente, dat ging als volgt.

”In klas 1 van de opleiding Vakexpert voeding en technologie mocht ik een product ontwikkelen. Hierbij heb ik een mueslireep met pompoenpitmeel ontwikkelt. Tijdens het keuzedeel ondernemerschap op het Zone College in Almelo gingen we met onze keuzedeel klas naar het ROC in Hengelo. Hier mocht ik samen met mijn groepje in het ondernemerslab een pitch geven. En hadden ze een soort dragons Den opgezet. Aan het eind van deze middag kreeg ik een folder mee van het ondernemerslab. En ben sinds dien nooit meer weg gegaan. “Destijds stond ik ook ingeschreven bij de KVK onder Sanne’s streekrepen. Ik kwam erachter dat dit product mij niet helemaal trok en niet mijn ding was.

Ondertussen gingen mijn ontwikkelingen door en had ik mijn passie gevonden, melk verwerken tot Deerntjes ijs.

Vol op boerderijbeleving

Op onze boerderij kun je het echte boeren leven beleven. Dit door een educatieles te volgen met jou klas, want wij zijn gecertificeerd educatiebedrijf aangesloten boerderijeducatie Nederland en Boerenwijs. We verzorgen Kinderfeestjes, MeeBoeren tijdens het MeeBoeren kun je helpen met al het werk wat wij dagelijks op de boerderij doen. Zo ervaar je zelf het echte boerenleven.

Je idee pitchen

”Wat ik mooi vind bij het Ondernemerslab is dat je geholpen wordt met dingen die je lastig vind. Toen ik met mezelf in de knoop zat heeft Alice mij goed geholpen in de zin van het anders aanpakken van bepaalde dingen. Er zaten bij mij struggles waardoor dit mij een beetje tegenhield om mijn passie te kunnen uitoefenen”.

”Toen ik hier binnen kwam wist ik niet hoe je een pitch moest geven, maar door het Ondernemerslab heb ik goed geleerd hoe je dit moet aanpakken. Als ik nu een verhaaltje moet vertellen over mijn bedrijf  of over de boerderij dan doe ik dat gewoon. Ik merk bij mezelf dat ik hierin echt vooruit ben gegaan en ik ben hier erg trots op”.

Doorgaan!

”Het Ondernemerslab en de Business Boost zijn heel belangrijk voor mij. Ik heb het ervoor over om een uur te rijden om hierheen te gaan. De sfeer is hier ook heel ongedwongen, en informeel. Je bent hier niks verplicht en alles wat je wilt leren kun je hier echt leren. Ook als je in de moeilijkheden zit, dan kun je naar ze bellen en staan zij voor je klaar”.

”Daarnaast is de groep jongeren waar je mee zit is echt een vriendengroep geworden. Je kunt echt op elkaar bouwen en ook elkaar helpen als je ergens niet uit komt”.

Mijn bedrijf in de toekomst

”Over vijf jaar verwacht ik dat je me nog steeds kunt tegenkomen op de boerderij. Hierbij kun je denken aan het ijs maken, ondersteunen bij de koeien en de boerderijeducatie.”

”Ik vind dat wij als boeren ons verhaal moeten blijven uitdragen, dit door mensen mee te nemen op het erf om ze zelf te laten beleven en ervaren wat het boeren leven is. In de media wordt veel geschreven. Maar zelf zien, beleven en ervaren is 100x belangrijker.

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This