Voor het magazine van het Ondernemerslab hebben wij ondernemende jongeren geïnterviewd die kunnen vertellen over hun ervaring bij het opstarten van hun bedrijfje. Deze jongeren zijn Renske, Pepijn, Sanne en Max.

De komende weken zullen er artikelen op deze website verschijnen waarin zij allemaal hun eigen verhaal vertellen. 

Deze week is het verhaal van Renske aan de beurt. Zij is managerassistent en in dit interview legt zij uit hoe lang ze dit doet en waarom ze dit leuk vindt. Ben je benieuwd? Lees dan verder!

Even voorstellen 

‘’Mijn naam is Renske ik ben 20 jaar oud, en ik kom uit Goor. Vorig jaar ben ik begonnen bij de business-boost in het startup café samen met mijn vriend in verband met zijn idee voor zijn eigen onderneming. Dit sprak mij heel erg aan, en ben ik achtergebleven met mijn eigen idee’’. 

‘’Ik had mijn idee in principe altijd al gehad, maar dit is nooit echt uitgesproken. Toen ik bij het startup café was begon mijn idee al een beetje te kriebelen voor het ondernemen. Sindsdien ben ik gebleven bij de business boost. Uiteindelijk ben ik echt begonnen, en heb ik me ingeschreven bij de KVK als managers assistent’’. 

Het doel van managementassistent 

‘’Het idee van managerassistent is om mensen binnen hun bedrijven te helpen met hun passie.  Neem bijvoorbeeld iemand die een autobedrijf heeft, en diegene heeft een passie om auto’s te maken. Ik ontzorg ondernemers en ik help in de administratie met klusjes die zij minder leuk vinden, hier zit ook mijn passie in. Op deze manier wordt voor de ondernemers makkelijker voor deze ondernemers om hun eigen passie uit te kunnen voeren’’.   

‘’Ik help klanten met hun administratieve en secretariële taken. Als ik klanten ontvang vind ik het uiteraard altijd erg leuk om ze te kunnen helpen en ondersteunen’’. 

Gewoon doén 

 ”Bij mij gaat het om de slogan ‘gewoon doén’, omdat je echt de motivatie moet hebben om aan je eigen bedrijf te beginnen. Dit is voor mij ook belangrijk als managementassistent omdat ik alles graag voorbereid wil hebben, en dingen voor wil uitzoeken. Door het Ondernemerslab heb ik de motivatie gekregen om het gewoon te gaan doen en te durven”.  

”Je moet ook niet bang zijn om op je bek te gaan  omdat het gewoon een kwestie is van uitproberen en bij kleine stukjes beginnen. Het is ook belangrijk om te ervaren hoe je het vindt tijdens het ondernemen. Mocht je erachter komen dat het ondernemen toch niet bij je past, dan kun je er altijd voor kiezen om te stoppen”.

De leukste taak 

”Wat ik het leukste werk vind als managerassistent zijnde is het netwerken, want je gaat echt mensen spreken die net zoveel motivatie hebben als jij in wat ze doen. Op deze manier kom je steeds weer met andere mensen in contact, en ga je met hen afspreken om hun verhaal te horen.

”Daarnaast moet bijvoorbeeld ook evenementen organiseren, en ik denk dat ik dit het leukst vind omdat dit een grote taak is waarbij je veel dingen zelf kunt en moet regelen. Het is verder nog nieuw voor mij, dus ik ben eerst veel aan het ontdekken om ervaring op te doen”. 

”De klanten die ik krijg zijn heel verschillend. Zo is het bij de ene klant dat ik gastvrouw ben, en bij de ander doe ik bijvoorbeeld de administratie. Ik heb bij elke klant een stukje gepakt van de taken die horen bij het zijn van managementassistent”.

Mijn bedrijf in de toekomst

Over 5 jaar zie ik mezelf alles een beetje fifty-fifty doen. Zo wil ik bij wijze van spreken twee dagen bij andere bedrijven werken en dan drie dagen in mijn eigen bedrijf. Dan zou ik het erg leuk vinden om  met iemand samen een bedrijf te runnen die een expertise heeft in de taken van het management wat mij dan minder aanspreekt” 

Doorgaan! 

”Het Ondernemerslab is heel belangrijk voor mij. Ik denk dat als ik hier niet was geweest, dan was ik misschien over tien jaar nog niet begonnen. Bij het Ondernemerslab wordt je veel zelfverzekerder, en dat stukje zou er bij mij niet zo sterk geweest zijn als dit er niet was”. 

 

Pin It on Pinterest

Share This