Voor het magazine van het Ondernemerslab hebben wij ondernemende jongeren geïnterviewd die kunnen vertellen over hun ervaring bij het opstarten van hun bedrijfje. Deze jongeren zijn Renske, Pepijn, Sanne en Max.

Deze week volgt het interview van Pepijn. Hij heeft een eigen foodtruck hij gaat vertellen hoe en waarom hij hiermee is begonnen. 
Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan dit artikel! 

Even voorstellen

‘’Mijn naam is Pepijn en ik kom uit Goor.  Ik heb nu ongeveer 2,5 jaar mijn eigen foodtrailer. Wat ik onder andere doe is mensen ervan ontzorgen dat ze onbezorgd een feestje kunnen vieren.  Ook zorg ik ervoor dat het feestje het perfecte plaatje krijgt’’. 

‘’Ik zit bij het Ondernemerslab sinds vorig jaar, en ik zit bij het bestuur van B-COS. Bartjan is als het ware mijn buddy en hij helpt mij als ik hulp nodig heb over hoe ik iets moet aanpakken in het ondernemen. Wij werken altijd veel samen”. 

Mijn eigen broodjeszaak  

‘’Voor mijn stageopdracht ga ik beginnen in het pand van de Albert Heijn in Goor. Hier een broodjeszaak beginnen. Dit is een groot pand, waarbij ze nog een plekje over hadden zodat ik dit kon doen. Hier kunnen mensen bijvoorbeeld koffie, thee en brood to-go halen omdat deze winkel dichtbij het station zit. Er is nu eerst een trial voor een halfjaar om te kijken of er potentie in deze zaak zit. Ik ben er zelf wel zeker van dat ik die potentie heb’’.  

‘’Vanuit het ROC van Twente krijg ik stagiaires zodat zij me kunnen helpen met het werk bij de Albert Heijn, en ik regel de boeking eromheen. Hierdoor kan ik zelf nog in de foodtrailer staan. De omzet als het ware is van mij, want de Albert Heijn heeft er ook gemak van omdat zij veel meer verkeer in en buiten de winkel krijgen. Kortom, dit is wat ik op dit moment allemaal doe’’.

Dit leer je bij het Ondernemerslab 

”Ik ben naar het Ondernemerslab gekomen toen ik mijn foodtruck al had. Hiermee denk ik dat ik echt gegroeid ben als persoon omdat ik mezelf nu beter kan presenteren bij klanten. Zo weet ik hoe ik makkelijker met de klanten kan praten, en kan ik opdrachten beter naar binnen halen. Deze dingen heb ik allemaal geleerd bij het Ondernemerslab”.  

”Nu weet ik ook steeds beter wat ik wil zeggen tijdens een pitch en hoe ik dit wil zeggen. Dit was in het begin best lastig voor mij geweest. Ik vind dat ik hierin gegroeid ben, en dat ik ook nog een stuk verder hierin kan groeien. Voor mijn gevoel krijg ik ook motivatie van de andere studenten omdat zij hun ervaringen kunnen delen en hierdoor tips aan mij kunnen geven’.  

”Aan het begin van het opstarten van mijn broodjeszaak ging ik altijd met Bartjan op gesprek bij Gydo. Hij is de manager van de Albert Heijn, en nu bij het volgende gesprek ga ik hier zelfstandig heen. Bij de voorbereiding heb ik een beetje bij Bartjan kunnen afkijken hoe hij dit aanpakt.  Nu heeft Bartjan me een beetje losgelaten, maar ik kan hem wel altijd bellen als ik ergens hulp bij nodig heb”.

Samenwerking met medestudenten

”Als ik naar mijn medestudenten kijk, zoals Renske dan zie ik dat zij echt de drive en de passie heeft in wat ze met Bartjan doet en regelt. Bartjan regelt daarin ook dingen voor haar. Ik vind het ook mooi om te zien dat Renske steeds verder is gekomen en dat ze 4 klanten heeft binnen een maand tijd”.

Mijn bedrijf in de toekomst

”Over 5 jaar hoop ik dat ik mijn foodtrailers uit kan breiden in de zin van het aanschaffen van meerdere foodtrailers. Een andere optie zou kunnen zijn om mijn foodtrailers die ik nu heb groter te maken zodat het makkelijker wordt om op grotere festivals te staan”.  

Doorgaan!

”Ik heb heel veel aan de ondersteuning vanuit ht Ondernemerslab, vooral omdat dit vrijwillig is. De opkomst is hier groter dan bijvoorbeeld in de klas van je eigen opleiding. Soms heb ik dat ik in mijn klas maar twee mensen heb die komen opdagen omdat de meeste studenten de motivatie niet hebben om naar de les te komen. Bij het Ondernemerslab overkomt dit niet omdat het je eigen keuze is om hier te komen”.

”Iedereen is in het lab met hun eigen ding bezig waar diegene achter staat. Ze hoeven bijvoorbeeld niet een heel lesuur naar een leraar te luisteren. Je bent hier echt voor jezelf bezig”. 

Pin It on Pinterest

Share This