Lisanne Smits en Renske de Vent volgen de opleiding Management Assistent bij ROC van Twente. Zij vertegenwoordigen deze opleiding bij de SKILLS-Heroes , de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Op 9 februari 2022 zijn de landelijke kwalificatierondes, op 31 maart en 1 april 2022 zijn de finales in de Jaarbeurs in Utrecht.
Ondernemerslab Twente begeleidt de Lisanne en Renske op o.a. hun persoonlijke en professionele competenties en skills. Anne Kooistra en Kelsey Meulman, stagiares bij het Ondernemerslab, spraken met de dames.

Waarom heb je je ingeschreven? Ben je zelf op het idee gekomen of heeft iemand je erop gewezen?
Lisanne: Een nieuwe uitdaging. Waarom niet? Ik kan het altijd proberen. Dat was de insteek. Als het niet lukt heb ik het tenminste gedaan. Renske: We hebben een presentatie gekregen van Natasja Bosvelt, de Skills coördinator, met uitleg over de Skills Heroes. Hier voelde ik me erg op aangesproken en heb me hier toen voor aangemeld.

Welke taken van een Management Assistent lijken jou het leukst om als opdracht te krijgen?
Lisanne: het communiceren, e-mailtjes schrijven, plannen en organiseren. Als er maar een beetje uitdaging in zit.
Renske: Agendabeheer, dingen uitzoeken en organiseren. Dit doe ik thuis en in mijn privéleven ook veel. Dat is gewoon iets wat ik superleuk vind.

Welke opdracht gaat voor jou een uitdaging worden?
Lisanne: Dat vind ik een lastige. Ik hoop eerlijk gezegd dat ze geen notuleren gaan geven. Ik heb niet iets specifieks waar ik tegen opzit.
Renske: Direct reageren op een situatie of iets moeten improviseren word voor mij wel een uitdaging, dus hier zou ik wel wat meer op kunnen oefenen.

Hoe heb je jezelf voorbereid?
Lisanne: Heel veel oefenen op school, veel opdrachten maken. Het is veel praktijk dus het moet hopelijk wel goed komen.
Renske: Door elke keer je huiswerk te maken en opletten tijdens de lessen. Ook vraag ik soms wel om extra uitleg als ik iets niet helemaal begrijp of op een andere manier wil leren.

Ben je bang voor de tegenstanders?
Lisanne: Je weet niet wat hun kwaliteiten zijn. Bang ben ik niet. Je moet de tegenstanders niet als een vijand gaan zien vind ik.
Renske: Een klein beetje. De andere deelnemers komen allemaal heel zelfverzekerd over. Ik betwijfel alleen of alle scholen wel veel aandacht geven aan de voorbereiding van de Skills Heroes. Op het ROC van Twente bij het Ondernemerslab doen ze dit namelijk wel en hier ben ik wel heel blij mee.

Als jij nu in je kledingkast zou kijken, wat zou dan jouw outfit zijn voor de finale?
Lisanne: Ik denk ook iets van een blazer, een rokje en nette laarzen. Geen trui en broek.
Renske: Een rode blazer met een zwarte wijde stoffen broek. Zelf vind ik dit altijd een nette uitstraling hebben en door de rode kleur spring je er toch uit.

Wat ga je de avond ervoor doen om jezelf voor te bereiden?
Lisanne: eigenlijk simpelweg een beetje chillen. Ik ga me niet al te druk maken. Ik ga er vooral van genieten.
Renske: Misschien even sporten om mijn hoofd leeg te maken. Daarna nog even reflecteren op oude opdrachten die ik heb gemaakt. Alleen ga ik dit niet te veel doen of tot laat in de avond, want rust is ook heel belangrijk om je te kunnen focussen.

close

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This