Hoe meer connecties, hoe meer mensen je kunt bereiken. LinkedIn biedt enorm veel mogelijkheden als het gaat om jouw carrière en/of bedrijf. Via LinkedIn kun je bijvoorbeeld in contact komen met je klanten of je toekomstige personeel. Dus enorm handig voor als jij een eigen bedrijf hebt.

LinkedIn Workshop

Op dinsdag 22 september hebben de studenten van ROC van Twente tijdens het keuzedeel Ondernemend Vakmanschap op de ROC-locatie aan het Ariensplein in Enschede kennis kunnen maken met LinkedIn. Gastspreker Patrick Brinkman, salesmanager en adviseur, gaf de studenten uitleg over LinkedIn en begeleidde hen in het maken van een eigen LinkedIn account.

Zo konden zij hun profielfoto laten maken met een professionele set-up en al hun informatie op de juiste manier invullen. Om echt alvast te gaan werken met LinkedIn moesten de studenten al wat connecties gaan maken.

Zij kregen de opdracht om met vijf bekenden en drie onbekenden contact te leggen via LinkedIn. Verder kregen de studenten handige tips mee voor het gebruiken van hun eigen account. Zo kan het handig zijn om bedrijven te volgen waar jij later misschien stage zou willen lopen, of om daar misschien wel jouw toekomstige baan te krijgen.

Tijdens het examen van dit keuzedeel gaan de studenten laten zien met hoeveel bedrijven en personen zij al connecties hebben kunnen maken.

Pin It on Pinterest

Share This