Lieke Steinmeijer, die vorige week nog tweede werd in de Ondernemersbootcamp tijdens de Week van het Ondernemen, is alweer in de prijzen gevallen. Lieke is winnaar geworden van de gezonde snackcompetitie binnen ROC van Twente. Ze maakte een belegd panini broodje met als kern een hummus van rode biet en kikkererwten.

In het kader van ‘Jong leren eten’ zijn studenten aan de slag gegaan met het bedenken, maken en presenteren van een gezonde snack. Vorige week woensdag presenteerden studenten 29 gezonde snacks aan een jury bestaande uit een gastdocent van de koksopleiding, twee productontwikkelaars van de cateraar Cormet en de Gezonde Schoolcoördinator.

De creaties werden beoordeeld op een aantal facetten: het gebruik van gezonde producten, kleur, smaak en bereidingsgemak. Uiteindelijk mochten vijf studenten hun snack pitchen. Lieke bleek de prijswinnende snack te hebben gemaakt: een belegd panini broodje met als kern een humus van rode biet en kikkererwten. Lieke volgt bij het ROC van Twente de opleiding zelfstandig kok.

Cateraar Cormet gaat het door Lieke ontworpen broodje opnemen in het aanbod van de catering voor de Gezonde Schoolkantine.

Pin It on Pinterest

Share This