Het klinkt misschien raar, maar zo gek is het niet. Lego als leermiddel gebruiken. Op 11 maart 2021 organiseerden Bartjan Groothengel (docent ondernemend onderwijs) en Henk Roelofs (projectadviseur international ondernemerschap) een volledige les waar studenten met legoblokjes gingen werken. Deze les werd gegeven in het Mystiek Theater in Enschede.

De studenten van de bouw van ROC van Twente kregen een speciale les over handelen. Ze gingen namelijk handelen met legostenen. Dit werd gedaan met behulp van Learning Games. Vooraf moesten de studenten een test doen om hun stoft skills te onderzoeken. Aan de hand van deze test weren de studenten opgedeeld in verschillende groepen met verschillende taken. Zo kreeg de één de taak om legosteentjes in te kopen en weer te verkopen en de ander moest de stenen ombouwen tot een toren. Deze torens hebben verschillende waardes. Omdat er een wedstrijd aan verbonden zat, kreeg de winnende student de speciale legotoren als prijs.

Van context naar concept

Deze lessen zijn bedoeld om te leren uit de praktijk. Je leert dus door te doen de theorie. Zo gaven de studenten aan dat ze hebben leren samenwerken, onderhandelen, sales en netwerken. De vormgeving van de les maakte de studenten enthousiast en actief.

 

 

close

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This