In dit interview gaat het over de 22-jarige Joy Ridha. Zijn passie zit bij het maken en hosten van websites. Hij begon met SmitPRO op zijn 20-jarige leeftijd. Met zijn eigen onderneming heeft hij al een grote klantenkring opgebouwd!  Laura de Jonge sprak met hem. Lees je mee?

Wat doe je?
Ik maak websites en lever de hosting ervan. Ik heb één jaar de ICT-opleiding gedaan, maar ik vond de opleiding niet heel leuk. Ik heb een half jaar een tussenjaar gehad en heb een paar trajecten gevolgd. Uiteindelijk heb ik voor Sport en Beweging gekozen en dit heb ik vrij makkelijk afgerond. Ik had daarnaast nog wat tijd over en besloot mijn eigen onderneming te beginnen. Daaruit is sinds 1 december 2016 SmitPRO ontstaan.

Hoe ben je op het idee gekomen om te beginnen met een eigen bedrijf?
Ik vroeg me af wat ik kon doen met mijn vrije tijd en begon na te denken over hoe het zou zijn als ik mijn eigen onderneming begon, maar ik wist niet goed wat ik dan moest doen. Na lang na te hebben gedacht en te hebben gebrainstormd met vrienden en familie, ben ik tot het idee gekomen om een webshop te beginnen. Uiteindelijk stond de webshop er, maar dan moet je alles nog regelen. Denk hierbij aan orderverwerking tot aan het onderhouden van klantcontact.

Uiteindelijk kwam ik erachter dat mijn passie niet bij het beheren van een webshop lag, maar bij het bouwen van websites. Toen heb ik de stap genomen om het om te zetten naar een webdesign bedrijf.

Hoe ben je op de naam gekomen?
De achternaam van mijn opa is Smit, maar omdat hij alleen maar dochters heeft, zou die achternaam komen te vervallen. Dit was voor mij de belangrijkste reden om te kiezen voor Smit. Hier doe ik mijn opa eer aan. Toen ik 16 jaar was, heb ik gekozen voor SmitPRO. PRO staat voor de professionaliteit die wij bieden.

Wat maakt jouw bedrijf uniek?
Wij bieden professionele websites tegen lage tarieven. Wij denken mee met de klant, ook al hebben zij een klein budget. Wij vinden het belangrijk dat wij professionele websites leveren en daarom hebben wij onze diensten verdeeld in kleine pakketten tegen betaalbare prijzen.

Hoe ben je in contact gekomen met het Ondernemerslab?
Ik heb in de organisatie gezeten van de Week van het Ondernemen en zo heb ik het Ondernemerslab leren kennen. Dankzij het Ondernemerslab is ons bedrijf flink gegroeid. En hebben we een zeer groot netwerk gekregen.

Wat vind je het leukste van ondernemen?
Het leukste van het ondernemen is dat je continu onderweg bent om jouw bedrijf te laten groeien en om nieuwe fases uit te proberen.

Met welke uitdagingen krijg je te maken?
De trends veranderen heel snel en daardoor wordt het steeds moeilijker om de huisstijl en/of de website modern te houden.

Is er nog een onderdeel van jouw ondernemerschap waar je bang voor bent/wat je moeilijk vindt?
Ik ben nogal een control freak en wil niks uit handen geven. Dit komt omdat ik altijd het best mogelijke resultaat wil krijgen. Uiteindelijk komt er een tijd, dat ik het niet allemaal meer zelf kan doen. Dit wordt een belangrijk punt in mijn bedrijf. Dat merk ik nu al wel een beetje. We werken op dit moment met z’n vieren en wat ik merk, is dat ik nog meer moet loslaten voor het beste resultaat.

Hoe bewaak jij de balans tussen werk en privé?
Er is niet echt een balans, omdat je continu probeert te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen. Sinds kort zijn er openingstijden toegevoegd aan het bedrijf (09.30- 17.30 uur), maar voor onze klanten is het noodtelefoonnummer 24/7 bereikbaar.

Heb je een plan voor je onderneming voor de komende, laten we zeggen vijf jaar?
Wat wij over vijf jaar willen bereiken, is dat wij een klantenkring hebben die zich nergens meer zorgen over hoeft te maken op het gebied van ICT. Daardoor kan onze klant doen wat zijn passie is en wat hen energie geeft, namelijk ondernemen.

Welke tip zou jij (jonge)mensen willen meegeven die ook willen ondernemen?
Ga samenwerken met andere bedrijven. Er is altijd een mogelijkheid. Ga altijd voor de win- win optie!

Mocht je vragen hebben of heb je hulp nodig? Joy Ridha van SmitPRO staat altijd voor je klaar. Neem gerust contact met hem op en wie weet levert je dit een succesvolle business op!

www.smitpro.nl
info@smitpro.nl

Pin It on Pinterest

Share This