Jandino Asporaat werd beroemd met zijn humoristische talkshow De Dino Show, met regelmatig een sketch over het fictieve fastfoodrestaurant FC Kip. Hij was op 8 september 2021 op bezoek bij de Grolsche Veste, een evenement georganiseerd door Ondernemerslab Twente, Qredits en Eigenbaas. Ryan Ramharakh was er bij.

De zaal zat goed vol met jonge ondernemers, allemaal student aan een opleiding van ROC van Twente. Iedereen luisterde aandachtig naar zijn verhaal hoe hij zich ontwikkelde tot nu, en hoe hij opgroeide van een klein negen jaar jongentje die aan het werk was in Curacao en aan het sparen was om zo snel mogelijk naar Nederland te kunnen reizen. Hier werd hij een van de grootste komieken van Nederland.

Er werd een quiz gehouden waarbij Eigenbaas oranje capjes uitdeelde aan de studenten. Vervolgens stelde Jandino een aantal vragen waarbij je met capje op `ja` antwoordde en capje af `nee` antwoordde. Jandino stelde ook een aantal vragen aan de ondernemers. Bijvoorbeeld wat voor soort onderneming ze willen/hebben opgezet en dit uitgebreid besproken.

Jandino kwam naar het evenement voor de opleiding Vakman Ondernemer, masterstudent, studenten ondernemende technologie, micro-onderneming VMM en C&O studenten, en ROC Businessclubleden om te vertellen over zijn ondernemerschap, drijfveren en motivatie. Een proactieve houding is erg belangrijk.

De tijd vloog voorbij, waarop Jandino ons vroeg om in de laatste paar minuutjes vragen over ondernemerschap aan hem te stellen. We vuurden de vragen op hem af en Jandino gaf ons daarbij heel veel tips en tricks.

Jandino heeft tijdens zijn bezoek zich netjes gedragen, zoals hij zelf zei, en maakte weinig grappen, omdat hij zei: “dit is een van de meest beleefde zaal waar ik ooit ben geweest”.

De meeting met Jandino werd georganiseerd door Ondernemerslab van ROC van Twente in samenwerking met Eigenbaas. Eigenbaas is een programma van Qredits, gericht op het stimuleren van ondernemerschap in het onderwijs.

Eigenbaas maakte onderstaande video-impressie.

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:
Ik ben: *

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This