Bij het ZONE.College in Almelo werd er geleerd met LEGO. Op 6 april speelde een groep studenten en docenten de LEARNGame, georganiseerd door het Ondernemerslab Twente. Doormiddel van de LEARNGame leerden de studenten te onderhandelen en samenwerken.

Net zoals in het Mystiek Theater in Enschede, werd deze les ook in Almelo gegeven. Deze spelsimulatie is georganiseerd voor studenten, zodat ze de theorie leren door het te doen in de praktijk. Op deze manier werd er veel geleerd, maar dat was niet het enige. Het was een les waar ook een wedstrijd aan verbonden zat. Het was uiteindelijk een docent die als winnaar de ‘Gouden LEGO toren’ kreeg. Omdat de winnaar iets buiten de regels had gespeeld, was hij zo sportief om de prijs door te geven aan een succesvolle leerling. De winnaar werd bepaald aan de hoeveelheid BTW die er betaald werd.

Effectieve spelsimulatie
Uiteindelijk gaven de studenten feedback over deze manier van leren. De studenten gaven aan dat ze hebben leren samenwerken en hebben geleerd over ondernemen. Ook vonden ze het interessant om te leren concurreren en te onderhandelen. Het besef krijgen wat je winst en verlies is en hoeveel BTW er wordt betaald was erg leerzaam volgens de studenten.

Docenten van ZONE.College
De docenten waren ook erg betrokken. Voor hen is dit een mogelijkheid voor meer verdieping in het keuzedeel Ondernemerschap. Sanne vertelt dat er onderling werd samengewerkt en dat er marktgericht werd onderhandelt. “Dat is ondernemen, dat kun je leren met Lego steentjes”, geeft Sanne aan.

 

 

close

gewoon doén...

Elke maandag het laatste nieuws van het Ondernemerslab in je mailbox?
Ja, ik abonneer me op de nieuwsbrief van het Ondernemerslab:

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Pin It on Pinterest

Share This