Bij het keuzedeel ondernemend vakmanschap zijn de studenten op dinsdag 3 maart 2020 op bezoek geweest bij Stayble! in Mander. Hier hebben de studenten kennis gemaakt met coaching gedaan met paarden. Hierbij leren de studenten veel over samenwerken en leiderschap.

Spiegelen

De reden waarom coaching met paarden waardevol is in het ondernemend vakmanschap is, omdat een paard zich weerspiegelt in de persoon zelf. Is een persoon bang voor een paard, is het paard ook bang. Is een persoon zenuwachtig, wordt het paard ook zenuwachtig. Maar vraagt een persoon aandacht, dan is het paard aandachtig. Door middel van de coaching met paarden, kunnen de studenten zich weerspiegelen en van zichzelf leren.

Initiatief

Doordat je de weerspiegeling van jezelf in de paarden ziet, kun jij de sterke en zwakke punten zien die je hebt. Ondernemend gedrag is ontzettend belangrijk voor een onderneming en om hier inzicht in te krijgen is het handig om coaching met paarden in te zetten. Als je een paard niet goed aanstuurt (net zoals personeel of je onderneming) dan kom je geen of de verkeerde kant op. Wil je de goede weg op, dan moet je weten hoe je alles moet aansturen.

Een impressie, gemaakt door MarketingCannon, één van de studentbedrijven ontsproten aan het Ondernemerslab Twente.

 

Pin It on Pinterest

Share This