kansen zien, kansen benutten, waarde creëren

initiatief zoekt ...-nemer

succes in de toekomst; onderneem 't zelf

een eigen bedrijf na(ast) je studie

kansen zien, kansen benutten, waarde creëren

ondernemers: creatieve doorzetters

EigenBaas Avondschool

in samenwerking met Qredits

...de eerste stap naar ondernemerschap...

Ben je benieuwd of er een ondernemer in je schuilt? Of weet je dat al en wil je jezelf daar verder in ontwikkelen? Dan is de EigenBaas Avondschool echt iets voor jou. Zet de eerste stap naar ondernemerschap.

De leergang is gestart. Volgend schooljaar start een nieuwe leergang.
Check deze site voor updates.

Past dit bij mij?
De EigenBaas Avondschool is heel praktijkgericht. Wij geloven namelijk dat je het beste kunt leren van professionals uit de praktijk. Als jij gelooft in je idee en in jouw kracht als ondernemer. Dan helpen wij je verder om je plannen concreet te maken en alles eruit te halen wat je in je hebt.
Meld je aan als je:

  • Een ondernemer bent in hart en nieren
  • Behoefte hebt om klassikaal je plannen concreet te maken
  • Wilt sparren om je ideeën verder uit te werken
  • Behoefte hebt aan een netwerk met ondernemers
  • Je ongeveer vier uur per week de tijd hebt voor zelfstudie

Vooropleiding

Je hebt geen vooropleiding nodig om deel te nemen aan de Avondschool. Wel vragen we je bij je aanmelding om je motivatie toe te lichten. Natuurlijk verwachten we van je dat je probeert alle tien de lesavonden aanwezig te zijn, zodat je de cursus zo goed mogelijk kunt doorlopen.

Het Lesprogramma

Het lesprogramma:

Onderwerpen Omschrijving van de avond
1 Kick-off, kennismaking, toelichting programma, gastspreker Kick-off en kennismaking met docent en medecursisten. Tevens toelichting en start van het lesprogramma.
2 De ondernemer, missie en visie, motivatie Waarom wil je ondernemer worden? Hoe ga jij je missie en visie vormgeven?
3 Wie ben ik als ondernemer, sterkte en zwakte analyse Wat komt er kijken bij ondernemen en welke dingen heb ik als ondernemer nodig om succesvol te zijn? Concurrentieopdracht voor bespreken. Gastles: Persoonlijke Effectiviteit.
4 Concurrentie opdracht bespreken, prijsbepaling en arktonderzoek. Wat kun je leren van je concurrenten? Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend genoeg bent om klanten te overtuigen van jouw product of dienst? Hoe bepaal je de prijs van je product of dienst?
5 Marketingmix, social media en klanten werven Hoe zet je jouw bedrijf neer op social media? Hoe kun je social media zakelijk inzetten en wat zijn valkuilen? Gastles: Social Media
6 Financieel plan I: exploitatie- en liquiditeitsprognose en bedrijfsovername Wat zeggen cijfers en hoe kun je berekenen of je plan haalbaar is? Wat kun je de eerste jaren uit je bedrijf halen om van te leven? Kortom: hoe levensvatbaar is jouw plan?Gastles: Financieel Plan
7 Financieel Plan II Hoe kijk je als ondernemer naar jaarcijfers? Fiscale regels en mogelijkheden.
8 Bespreken plan, presenteren Hoe geef je een goede presentatie? Hoe breng je jouw plan over? Gastles: Presenteren en Pitchen
9 Pitch avond, presenteren van de plannen Presenteer je plan en stel vragen over de plannen van je mede-cursisten. Pas vervolgens je verkregen feedback toe en verwerk in je plannen.
10 Plan van aanpak Hoe ga je nu concreet verder? Welke stappen ga je zetten om daadwerkelijk te beginnen? In welk seizoen ga je beginnen? Hoeveel tijd heb je nodig om op te starten? Kun je met behoud van een uitkering starten?
11 Terugkomavond / reünie Hoe gaat het met iedereen? Wie is er daadwerkelijk echt voor zichzelf begonnen? Welke vragen zijn er? Welke keuzes zijn gemaakt en waar loop je tegenaan?

Wat zijn de kosten?
De kosten voor een EigenBaas Avondschool bedragen € 275,- (ex BTW) voor de hele cursus, inclusief lesmateriaal.
Ben je student of medewerker van het ROC van Twente, dan betaal je een eigen bijdrage van € 150,00 (incl. BTW).
 
Wat krijg je hiervoor?
  • (gast) lessen van experts
  • Gratis toegang tot de e-learning Ik word EigenBaas (t.w.v. € 79,95)
  • Werkboek en schrijfmateriaal
  • Toegang tot de EigenBaas Community
  • Certificaat van de EigenBaas Avondschool
Wanneer zijn de lessen? (Planning)
sessie datum zaal
1 3-apr ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
2 10-apr ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
17-apr Pasen
24-apr Meivakantie
1-mei Meivakantie
3 8-mei ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
4 15-mei ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
5 22-mei ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
6 29-mei ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
5-jun Pinksteren
7 12-jun ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
8 19-jun ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Wubazaal
9 26-jun ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Beiaardzaal
10 3-jul ROC van Twente
Wierdensestraat 69, Almelo
Beiaardzaal

Misschien denk je er wel over een eigen bedrijf te beginnen? Heb je hier al ideeën over maar weet je nog niet hoe je het aan moet pakken? Dan is de EigenBaas Avondschool net iets voor jou!

Tijdens de EigenBaas Avondschool leer je in tien avonden stap voor stap wat ondernemerschap inhoudt en schrijf je je eigen ondernemingsplan. Samen met medecursisten werk je je eigen idee uit tot een volledig ondernemingsplan. Elk hoofdstuk van je ondernemingsplan wordt besproken, zoals marketing, concurrentie, doelgroep, marktanalyse en het financiële plan.

De EigenBaas Avondschool wordt georganiseerd door Qredits Microfinanciering Nederland en ROC van Twente in samenwerking met o.a. gemeenten, provincies, het UWV en ROC’s.
Samen stomen wij de deelnemers klaar om de eerste stappen te zetten naar het ondernemerschap.

De EigenBaas Avondschool wordt verzorgd door ervaren docenten van ROC van Twente in samenwerking met ervaren professionals uit het bedrijfsleven. De bijeenkomsten worden georganiseerd in Almelo.

 

De eerste bijeenkomst is op 3 april 2017.

Voor wie?

Het is voor iedereen die een goed ondernemingsplan wil schrijven, kennis wil opdoen van alle facetten van het ondernemerschap en een serieuze volgende stap wil maken. Deelnemers ontdekken hun kwaliteiten, maar ook hun zwaktes en kunnen daarop in spelen en rekening mee houden tijdens het ondernemen.

Hoe werkt het?

We nemen je mee in de echte ondernemerswereld. Naast het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden schrijf je in tien weken tijd je eigen ondernemingsplan. Dit doe je onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Samen ga je aan de slag. Elk thema van het ondernemingsplan wordt besproken, zoals persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, marktonderzoek, social media en financiering.
Je leert niet alleen van de (gast-) docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven, maar ook van elkaar. De opdrachten worden vaak in groepjes behandeld en aan het eind pitch je jouw plannen aan elkaar en een deskundig jury.

Meld je aan voor de EigenBaas Avondschool

 Ontdek je kwaliteiten als ondernemer en start tijdens de EigenBaas  Avondschool je eigen bedrijf!

Meld je aan via onderstaande button en we nemen contact met je op voor verdere informatie en afspraken.

in samenwerking met:

Over Qredits

Qredits helpt ondernemers bij het succesvol starten van en investeren in hun bedrijf. We bieden coaching, kennis in de Qredits Academy voor ondernemers én we verstrekken bedrijfskredieten tot € 250.000.

Ons doel is om dromen van ondernemers mogelijk te maken. Vertrouwend op de kracht van het ondernemerschap, de kracht van een goed idee. Daarbij kijken wij liever naar de toekomst dan naar het verleden.

Meer over Qredits

Pin It on Pinterest

Share This